e!hot50

četvrtak, 31.08.2006.

Billboard vijesti

Image Hosted by ImageShack.us Justin Timberlake po prvi put u karijeri je na vrhu Billbord Hot 100 s novim mega trashom -"SexyBack", koji je ujedno napravio najveći skok - s 31. na 1. . Da stvar bude gora, "SexyBack" je također broj 1 u Australiji i UK! P. Diddyjev novi bend "Danity Kane" zasada ostvaruje izvrstan uspjh i ušao je u top 10. Evanescence "Call Me When You're Sober" ostavruje izvrstne rezultate; iako je tek 2 tjedna na ljetsvuci, već je ušao u top 10.Dok joj preko bare ide dosta dobro, Beyoncinin "Deja Vu" svaki tjedan nastavlja padati, iako je već drugi tjedan najprodavaniji singl. Ostalih top 10 možete vidjeti sa strane, u boxu 1.
Najemitiraniji singl je i ovaj tjedan "Me and You" od Cassie.
Iako je bilo gotovo 100% sigurno da će novi album OutKasta doći na broj 1,u posljednji trenutak novi album "Danity Kane" istoimene grupe je novi broj 1 na Billboard Hot200 - listi najprodavanijih albuma.Tako je Diddyjev "BadBoy" ostvario sedmi broj 1. Novi album Paris Hilton je treći novi ulaz i nalazi se na šestom mjestu. Čini se da je Paris razočarana (ne)uspjehom albuma, pa se već govori da odustaje od karijere pjevačice.

- 20:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 30.08.2006.

Kakav li ples OK Go spremaju za dodjelu MTV-jevih nagrada?


Image Hosted by ImageShack.usDo nedavno su OK Go bili prilično nepoznat bend kojeg se teško moglo pronaći čak i na sajtovima za razmjenjivanje datoteka, da bi prerasli u prave net zvijezde zahvaljujući plesu. Njihov spot 'A Million Ways' je najdownloadiraniji spot u povijesti s 9 milijuna downloada, a u njemu njih četvorica plešu. Uopće nisu neki plesači, nego su jednostavno simpatični i relativno nespretni. Njihov spot od jednog kadra bez micanja kamere dobio je i nasljednika u 'Here It Goes Again' u kojem su opet njih četvorica, jedan kadar i jedna kamera bez micanja. Ovaj su put dodali pokretno traku za trčanje i zamijenili odjeću. I bendov godinu dana stari albm 'Oh No' doživio je eksploziju prodaje nakon ovih spotova, a što će biti dalje s bendov znat će se sutra na dodjeli MTV-jevih nagrada

- 15:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

TIMBERLAKE NAPOKON PRVI


Image Hosted by ImageShack.usJustin Timberlake ima priliku po prvi puta u svojoj karijeri osvojiti prvo mjesto britanske top liste. Singl 'SexyBack', kojim Justin najavljuje svoj novi samostalni studijski album, upravo je objavljen i već se samo u ponedjeljak u britanskim trgovinama prodao u preko 10 tisuća kopija. Justinu bi ovako dobra prodaja mogla sa sigurnošću zajamčiti sam vrh službenog britanskog charta, kojeg nikada do sada nije osvojio unatoč velikom uspjehu svog prvog samostalnog albuma 'Justified' iz 2002. godine, kao i uspjeha kojeg je njegov boyband NSYNC imao u Velikoj Britaniji. Justinovi predhodni samostalni hit singlovi 'Cry Me A River', 'Rock Your Body' i 'Like I Love You' zaustavili su se na broju dva, a samo je album 'Justified' dospio na broj jedan, ali na listi abuma.

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.08.2006.

30. US TOP 10 HIT JANET JACKSON


Image Hosted by ImageShack.usJanet Jackson je ostvarila 30ti američki Top 10 hit. Njezin najnoviji singl pod nazivom 'Call On Me' nalazi se na sedmom mjestu američke hip-hop top liste, čime je Janet Jackson uspjela poravnati rekord kojeg je držao R.Kelly, s također 30 Top 10 hitova. Ipak, Janet kotira bolje od R. Kellya, jer za razliku od njegovih 11, ona ima čak 15 brojeva jedan, od kojih je čak sedam ostvareno za redom – 'That's The Way Love Goes', 'Again', 'Any Time, Any Place/And On And On', 'Together Again', 'I Get Lonely', 'Doesn't Really Matter' i 'All For You'. Pjesma 'Call On Me' napravljena je u suradnji s reperom Nellyim i njezin je novi singl koji najavljuje novi studijski album '20 Y.O.'. Janet je ovih dana prionula i snimanju videospota za drugi singl, pjesmu pod nazivom 'So Excited' na kojoj gostuje reperica Khia.

- 20:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

AKON ANGAŽIRAO SLAVNE GOSTE


Image Hosted by ImageShack.usR&B glazbenik Akon priprema se za izlazak drugog studijskog albuma. Na novom materijalu u pomoč su mu priskočila slavna imena američke hip-hop scene. Među njima ističu se Snoop Dogg, Styles P i Eminem, od kojih ovaj posljednji gostuje u prvom singlu, pjesmi pod nazivom 'Smack That'. Upravo za tu pjesmu uskoro se snima i videospot, a očekuje se da će se Eminem također priključiti snimanju. Novi album Akona zvat će se 'Konvicted' i službeno će biti objavljen 12. prosinca. Ovaj album nasljednik je njegovog debi albuma 'Trouble' iz 2004. godine, koji je sadržavao hitove 'Lonely' i 'Locked Up'. Nakon velikog uspjeha ovog albuma, Akona su u goste na svojim pjesmama pozvali i Beenie Man, Obie Trice, India.Arie i Monica.

- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OASIS NAJBOLJI ZA SVA VREMENA

Image Hosted by ImageShack.usMagazin Q proglasio je najbolje pjesme svih vremena. Ispred svih legendarnih autora i glazbenika našla se grupa Oasis, koja je zauzela čak dvije prve pozicije. Pjesma 'Live Forever' iz 1994. godine na prvom je mjestu i tako je proglašena najboljom pjesmom svih vremena, a odmah iza nje ponovno su Oasis s pjesmom 'Wonderwall'. Glazbeni fanovi i čitatelji ovog cijenjenog britanskog magazina smjestili su na niže pozicije vječite pobjednike ovakvih lista, bendove kao što su The Beatles, U2 ili Queen. Oasis se u čitavih 100 najboljih nalaze i sa još dvije pjesme — 'Don’t Look Back In Anger' i 'Champagne Supernova', no najviše 'ulazaka' imaju Beatlesi – njih šest: 'A Day In The Life', 'Hey Jude', 'Strawberry Fields Forever', 'Yesterday', 'In My Life' i 'Tomorrow Never Knows'. Trećom najboljom pjesmom svih vremena proglašena je Nirvanina 'Smells Like Teen Spirit', a uz Beatlese, Top 5 osigurali su i U2 s pjesmom 'One'. Među najboljima, prema čitateljima magazina Q našli su se i Queen, Led Zeppelin, Radiohead, Bob Dylan, The Smiths, The Clash, Michael Jackson, Pink Floyd, Beach Boys, Prince, Madonna, Elvis Presley i svi drugi koji su autorski zadužili glazbeni svijet.
Q 100 GREATEST SONGS OF ALL TIME:
1 Live Forever – Oasis
2 Wonderwall – Oasis
3 Smells Like Teen Spirit – Nirvana
4 A Day In The Life – The Beatles
5 One – U2
6 Bohemian Rhapsody – Queen
7 Love Will Tear Us Apart – Joy Division
8 Stairway To Heaven – Led Zeppelin
9 Bitter Sweet Symphony – The Verve
10 Paranoid Android – Radiohead
11 Angels – Robbie Williams
12 Like A Rolling Stone – Bob Dylan
13 There Is A light That Never Goes Out – The Smiths
14 London Calling – The Clash
15 Hallelujah – Jeff Buckley
16 Billie Jean – Michael Jackson
17 With Or Without You – U2
18 God Save The Queen – Sex Pistols
19 Comfortably Numb – Pink Floyd
20 Don’t Look Back in Anger – Oasis
21 Good Vibrations – The Beach Boys
22 Sweet Child O’ Mine – Guns n’ Roses
23 Hey Jude – The Beatles
24 Kiss – Prince
25 Imagine – John Lennon
26 Wish You Were Here – Pink Floyd
27 Like A Prayer – Madonna
28 Everybody Hurts – REM
29 Hey Ya – Outkast
30 Creep – Radiohead
31 Strawberry Fields Forever – The Beatles
32 I Wanna Be Adored – The Stone Roses
33 Karma Police – Radiohead
34 Walk This Way – Run DMC featuring Aerosmith
35 Champagne Supernova – Oasis
36 God Only Knows – The Beach Boys
37 I Bet You Look Good On The Dancefloor – Arctic Monkeys
38 Waterloo Sunset – The Kinks
39 Hurt – Johnny Cash
40 Unfinished Sympathy – Massive Attack
41 All Along The Watchtower – Jimi Hendrix Experience
42 Street Spirit (Fade Away) – Radiohead
43 Where The Streets Have No Name – U2
44 Common People – Pulp
45 Life On Mars – David Bowie
46 Anarchy In The UK – The Sex Pistols
47 Mr Brightside – The Killers
48 What’s Going On – Marvin Gaye
49 Teenage Kicks – The Undertones
50 Take Your Mama – Scissor Sisters
51 Fight For Your Right To Party - Beastie Boys
52 Yesterday - The Beatles
53 Suspicious Minds - Elvis Presley
54 Fake Plastic Trees - Radiohead
55 Can’t Get You Out Of My Head - Kylie Minogue
56 How Soon Is Now - The Smiths
57 In My Life - The Beatles
58 Losing My Religion - REM
59 Stan - Eminem
60 Drugs Don’t Work - The Verve
61 Wuthering Heights - Kate Bush
62 Gimme Shelter - The Rolling Stones
63 My Generation - The Who
64 Yellow - Coldplay
65 Monkey Wrench - Foo Fighters
66 I Can’t Get No Satisfacton - The Rolling Stones
67 Fools Gold - The Stone Roses
68 Heroes - David Bowie
69 Blue Monday - New Order
70 Hotel California - Eagles
71 Song 2 - Blur
72 Winner Takes It All - ABBA
73 Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd
74 Kashmir - Led Zepplin
75 Tomorrow Never Knows - The Beatles
76 Babylon - David Gray
77 Californication - Red Hot Chilli Peppers
78 Heart Shaped Box - Nirvana
79 Everybody’s Changing - Keane
80 A Town Called Malice - The Jam
81 The Scientist - Coldplay
82 Superstition - Stevie Wonder
83 Personal Jesus - Depeche Mode
84 7 Nation Army - The White Stripes
85 Voodoo Child - Jimi Hendrix
86 Born To Run - Bruce Springsteen
87 Golden Touch - Razorlight
88 Motor Cycle Emptiness - Manic Street Preachers
89 Sittin On The Dock Of The Bay - Otis Redding
90 There She Goes - The LA’s
91 No Woman, No Cry - Bob Marley
92 Crazy - Gnarls Barkley
93 I Am The Resurrection - The Stone Roses
94 Rocket Man - Elton John
95 Debaser - Pixies
96 Fairy Tale Of New York - The Pogues
97 Last Nite - The Strokes
98 Going Underground - The Jam
99 Killing In The Name - Rage Against The Machine
100 Paranoid - Black Sabbath

- 20:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.08.2006.

SGT PEPPER NAJBOLJI UK ALBUM No.1


Image Hosted by ImageShack.usAlbum Beatlesa 'Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band' najbolji je 'broj jedan' album britanske top liste. Anketa koja je provedena u povodu 50 godina službene britanske top liste albuma pokazala je da je Britancima upravo ovaj album objavljen 1967. godine najdraži album koji je u posljednjih 50 godina bio na broju jedan top liste temeljene na službenim podacima o prodaji. Uz ovaj klasik Beatlesa, Top 10 najboljih No.1 albuma zaslužila su još tri druga albuma od Beatlesa, a to su 'Revolver' na šestom mjestu, 'Abbey Road' na osmom i 'The Beatles' ('The White Album') na desetom mjestu. Na drugom mjestu ove liste nalazi se album Michael Jacksona 'Thriller', a treći najbolji 'broj jedan' album je klasik album grupe U2 'The Joshua Tree'. Četvrto mjesto zauzimaju Fleetwood Mac s albumom 'Rumours', peti su Pink Floydi s albumom 'Wish You Were Here', a sedmo mjesto zauzeli su Simon & Garfunkel s albumom 'Bridge Over Troubled Water'. Preostalo deveto mjesto u Top 10 najboljih No.1 albuma zauzela je grupa Queen i album 'A Night At The Opera'.

- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Emmy: 24 i The office najbolje serije

Danas sam oko 02:00 pokušao pogledati Emmyje na Pro7. U početku slika nije bila loša. Uspio sam Uhvatiti prvih pet minuta kako Conan radi parodije na: Izgubljene, the office, House, 24, South Park... Onda sam sam poslije opet upalio tv i uspio vijeti najbolju žensku sp. ulogu u drami i mušku u komediji.
Conan je dobio brojne pohvale za održani show.

Pobjednici

Outstanding Drama Series
24
Grey's Anatomy
House
The Sopranos
The West Wing

Outstanding Comedy Series
The Office
Arrested Development
Curb Your Enthusiasm
Scrubs
Two and a Half Men

Outstanding Lead Actor In A Drama Series
Kiefer Sutherland - 24
Christopher Meloni - Law & Order: Special Victims Unit
Denis Leary - Rescue Me
Peter Krause - Six Feet Under
Martin Sheen - The West Wing

Outstanding Lead Actress In A Comedy Series
Julia Louis-Dreyfus - The New Adventures of Old Christine
Lisa Kudrow - The Comeback
Jane Kaczmarek - Malcolm in the Middle
Stockard Channing - Out Of Practice
Debra Messing - Will & Grace

Outstanding Lead Actress In A Drama Series
Mariska Hargitay - Law & Order: Special Victims Unit NBC
Kyra Sedgwick - The Closer TNT
Geena Davis - Commander In Chief ABC
Frances Conroy - Six Feet Under HBO
Allison Janney - The West Wing NBC

Outstanding Lead Actress In A Miniseries Or A Movie
Helen Mirren - Elizabeth I HBO
Kathy Bates - Ambulance Girl Lifetime
Gillian Anderson - Bleak House (Masterpiece Theatre) PBS
Judy Davis - A Little Thing Called Murder Lifetime
Annette Bening - Mrs. Harris HBO

Outstanding Reality-Competition Program
The Amazing Race
American Idol
Dancing With The Stars
Project Runway
Survivor

Outstanding Made For Television Movie
The Girl In The Café HBO
Flight 93 A&E
The Flight That Fought Back Discovery Channel
Mrs. Harris HBO
Yesterday HBO

Outstanding Lead Actor In A Comedy Series
Tony Shalhoub - Monk USA
Larry David - Curb Your Enthusiasm
HBO
Kevin James - The King Of Queens CBS
Steve Carell - The Office
NBC
Charlie Sheen - Two and a Half Men CBS

Outstanding Lead Actor In A Miniseries Or A Movie
Andre Braugher - Thief FX Network
Charles Dance - Bleak House (Masterpiece Theatre) PBS
Donald Sutherland - Human Trafficking Lifetime
Ben Kingsley - Mrs. Harris HBO
Jon Voight - Pope John Paul II CBS


Outstanding Supporting Actor In A Comedy Series
Jeremy Piven - Entourage
Will Arnett - Arrested Development
Bryan Cranston - Malcolm in the Middle
Jon Cryer - Two and a Half Men
Sean Hayes - Will & Grace

Outstanding Supporting Actor In A Drama Series
Alan Alda - The West Wing

William Shatner - Boston Legal
Oliver Platt - Huff
Michael Imperioli - The Sopranos
Gregory Itzin - 24

Outstanding Supporting Actress In A Comedy Series
Megan Mullally - Will & Grace

Cheryl Hines - Curb Your Enthusiasm
Alfre Woodard - Desperate Housewives
Jaime Pressly - My Name Is Earl
Elizabeth Perkins - Weeds

Outstanding Supporting Actress In A Drama Series
Blythe Danner - Huff

Candice Bergen - Boston Legal
Sandra Oh - Grey's Anatomy
Chandra Wilson - Grey's Anatomy
Jean Smart - 24


Outstanding Miniseries
Bleak House (Masterpiece Theatre)
Into The West
Sleeper Cell Showtime
Elizabeth I







- 07:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Komentari (part4)

LONDON BRIDGE - Fergie
Prvi solo singl (nekadašnje) članice The Black Eyed Peas. Ako su nekoć TBEP bili dobra grupa, sada se vidi tko ih je unuštio. Strašno glupa i loša pjesma, u stilu TBEP. No, što je više slušate počinjete je prihvaćati. One tipične gluposti:“ja sam zvijezda, novinari me opsjedaju“, očito pale u Amera jer je Fergie-Ferg broj 1. Tako loš spot nisam dugo vidio,a ima i dosta grešaka, kao što je krivi most! Naime, u spotu su umjestu London Bridge-a prikazali Tower Bridgerolleyes. No, takvo nepoznavanje zemljopisnih pojmova nije iznenađujuće jer je istoimena sa TBEP na jednoj dodjeli nagrad izjavila:“Pozdrav svim fanovima u Europi i Londonu“(?!) Onaj njen ex-narkomanski glas ovo nepodnošljivo smeće čini još iritantnijim. Hm, šta tu valja? Pa.... stvar nije loša za ples i da se lako zapamtit ...
Ocjena: 2.5/5


A PUBLIC AFFAIR – Jessica Simpson (APA=A Public Affair)
Dok sam si namještao ovu stvar pomislio sam da sam slučajno pustio „Holiday“ od Madonne. Ali, gle čuda, to je Jessica! Onda sam na internetu počeo gledat spot pomislio da sam slučajno pustio „Sorry“ od Madonne! Ali, gle čuda, to je Jessica! Dakle, ako ste čuli Holiday i pogledali Sorry(onaj dio s kotrljarkama) dobili ste A Public Affair! Čini se da Jessici ni malo ne fali mašte; prošlogodišnji „hit“ These Boots Are Made For Walkin' je obrada istoimenog hita Nancy Sinatre iz 60-ih,a APA neodoljivo podsjeća na Madonninu uspješnicu Holiday. Jesica je priznala da APA ima sličnosti s Holiday i rekla je , otprilike, da se divi Madonni, da nam želi pokazati kakva je Madoona bila u početku ... (Ja kažem: smisli bolji izgovor).Teksaško dijete je trebalo znati da u Amera obrade ili sličnost s prijašnjim hitovima ne prolaze dobro na ljestvicama. Kako je APA brzo došla, tako je i otišla. Naime, iako joj je ovo drugi najuspješniji singl u dugačkoj karijeri, APA je došla tek do 14. mjesta Billboard Hot 100 i brzo pala. Očito bi joj bolje bilo da se više bavi glazbom, a manje zabavlja žuti tisak o tome je li ili nije trudna s kolegom s filma. No, APA je hit u Americi. Tekst pjesme je probabljiv,zapravo je OK, a Madonnin ritam vas tjera na ples. Spot je zanimljiv jer je Jessica, kako bi pjesma i spot što bolje prošli, dovela brojna poznata imena , kao što su: Eva longoria, Christina Applegate....
Ocjena: 3.5/5 (hm,visoko?)

- 00:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

e!hot50


e!Hot50 (28.08.-03.09.)

KRITERIJI e!Hot50:
- najveći utjecaj na ljestvicu imaju strane ljestvice
- manji utjecaj je moj utjecaj; što mi se sviđa, što ne


e!Hot50 - službena ljestvica
e!HotAirplay - top 20 najemitiranijih pjesama/spotova
e!HotDance - top 10 najvećih dance hitova


Image Hosted by ImageShack.us

- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.08.2006.

UK Music Charts

Image Hosted by ImageShack.usIako se činilo da je Beyoncinin "Deja Vu" veliki promašaj, upravo je "Deja Vu" skinio "Hips Don't Lie" s vrha UK top ljestvice i tako postao drugi Beyoncinin broj 1 u UK nakon "Crazy In Love"!

1. Beyonce Ft Jay-z - Deja Vu
2. Shakira Ft Wyclef Jean - Hips Don't Lie
3. Chamillionaire Ft Krayzie Bone - Ridin'
4. Cascada -Everytime We Touch
5. David Guetta Vs The Egg - Love Don't Let Me Go (walking Away)
6. Cassie - Me & U
7. Snow Patrol - Chasing Cars
8. Arctic Monkeys - Leave Before The Lights Come On
9. Rogue Traders - Voodoo Child
10.James Morrison - You Give Me Something

Najveći novi ulaz ostavrio je Matt Willis - "Hey Kid".

Snow Patrol s albumom "Eyes Open" su uspjeli s vrha skinuti "Back to Basics" Christine Aguilere.

- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Emmy 2006

Večeras će se održati dodjela Emmyja.
Već se danima šuška tko će biti pobjednici.
Predstavljam vam moguće pobjednike.

DRAMSKA SERIJA
Iako je ovo posljednja sezona za Zapadno krilo, najveće šanse ima Grey's Anatomy. Ukoliko Zapadno krilo dobije Emmy, postat će serija s najviše emmyja u kategoriji njabolje dramske serije. No, ne treba zaboraviti ni na 24 koja je već dugo miljenik kritike.

HUMORISTIČNA SERIJA
Definitivno najveći favorit je američka verzija popularne britanske serije "The office". Također, glavni glumac Steve Carell je najveći favorit u kategoriji najboljeg glumca u humoristilčnoj seriji. The Office najviše ugrožava Arrested Development.

NAJBOLJI GLUMAC I GLUMICA U DRAMSKOJ SERIJI
Zvijezde dviju manje poznatih kabelskih serija, Denis Leary iz "Rescue Me" (Vatreni dečki) i Kyra Sedgwick iz "The Closer" su najveći favoriti. Najveća prijetnja Kyri je Mariska Hargitay iz L&O:SVU (Zakon i red:Odjel za žrtve).

NAJBOLJA GLUMICA U HUMORISTIČNOJ SERIJI
Iako je HBO ukinio "The Comeback" nakon nekoliko epizoda, bivša zvijezda serije Prijatelji, Lisa Kudrow, je najveći favorit. Najviše je ugrožava Debra Messing

REALITY SHOW
Američki idol.


Ako su ova predviđanja točna, sva ta pravila koja su uzrokovala brojna negodovanja zbog toga što se htjela dati prilika novim serijama i glumcima, bit će ostavrena.

Ovogodišnja 58 dodjela Emmy-ja prenosit će se na NBC-ju, a vodit će je komičar Conan O'Brian.


- 01:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 26.08.2006.

OUTKAST NA BROJU JEDAN

Image Hosted by ImageShack.us
Outkast se vraćaju na vrhove svjetskih top lista. Dugoočekivani novi studijski album američkog hip-hop dvojca, soundtrack njihovog filma 'Idlewild' napokon je objavljen i več putuje prema samom vrhu američke službene top liste. U samo nekoliko dana album se prodao u 200 tisuća kopija, što je doduše znatno manje od njihovog predhodnog albuma 'Speakerboxxx/The Love Below', koji je 2003. u prvom tjednu ostvario prodaju od 510 tisuća, no i ovih 200 tisuća bit će sasvim dovoljno da album 'Idlewild' debitira na prvom mjestu US top liste. Album/soundtrack je već predstavljen singlovima 'Mighty O', 'Morris Brown' i najnovijim 'Idlewild Blues'.

- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SNOOP POMAKNUO ALBUM


Image Hosted by ImageShack.usNovi album Snoop Dogga izaći će mjesec dana kasnije. Slavni američki reper pomaknuo je izlazak svog osmog studijskog albuma 'Tha Blue Carpet Treatment' s 19. listopada na 21. studenog, bez nekog posebnog objašnjenja. Kako je ranije najavljeno, produkciju albuma potpisuju Dr. Dre, Timbaland, Rick Rock i the Neptunes, a također gostuju i Stevie Wonder, Ice Cube, the Game, Brandy, R. Kelly i MC Eight. Sljedećeg mjeseca očekuje se premijera prvog službenog singla koji nosi naziv 'Vato', na kojem gostuje B Real iz skupine Cypress Hill, a produkciju potpisuju the Neptunes. Album 'Tha Blue Carpet Treatment' nasljeđuje njegov predhodni album 'R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece' objavljen 2004. godine, koji se samo u Americi prodao 1.7 milijuna kopija.

- 19:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JOHN LEGEND ZAVRŠIO NOVI ALBUM


Image Hosted by ImageShack.usAmerički R&B glazbenik John Legend najavio je izlazak novog albuma. Njime će naslijediti Grammyem nagrađeni debi album iz 2004. godine, album 'Get Lifted'. Novi album nosi naziv 'Once Again' i u Americi izlazi 24. listopada, a među producentima novog materijala se istući Kanye West, Raphael Saadiq i will.i.am., s kojim je Legend napisao sedam pjesama u samo pet dana njihovog druženja. Među tim pjesmama je i prvi najavni singl, pjesma 'Save Room'. Pjesma koja je več stigla na radio stanice, od nedavno ima i videospot.

- 19:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DETALJI NOVOG BECKA


Image Hosted by ImageShack.usBeck je objavio sve detalje o svom novom studijskom albumu. Album koji nosi naziv 'The Information', službeno izlazi 2. listopada, a nasljeđuje njegov predhodni album 'Guero' objavljen 2005. godine. Produkciju novog materijala potpisuje Nigel Godrich, koji je s Beckom radio i na albumima 'Mutations' (1998.) i 'Sea Change' (2002.). Novi album će sadržavati do sada najviše pjesama od bilo kojeg predhodnog albuma ovog talentiranog 36. godišnjeg američkog glazbenika. Također, svih 15 pjesama na albumu imaju i svoje videospotove, među kojima se neki več mogu pogledati na Beckovoj web stranici. Prvi singl s albuma je pjesma 'Nausea'. Tracklisting: 'Elevator Music', 'Think I'm In Love', 'Cell Phone's Dead', 'Nausea', 'Soldier Jane', 'Strange Apparition', 'Dark Star', 'Movie Theme', 'We Dance Alone', 'No Complaints', '1000 BPM', 'Motorcade', 'The Information', 'New Round', 'Horrible Fanfare/Landslide/Exoskeleton'.

- 19:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DEPECHE MODE LIVE ALBUM


Image Hosted by ImageShack.usDepeche Mode su najavili izlazak novog live albuma. Kako se i očekivalo, ovaj live CD/DVD sadržavat će snimku s njihove posljednje svjetske 'Playing the Angel' turneje, a sam album nosit će naziv 'Touring the Angel'. Bogata kolekcija na čak tri CD-a dolazi u trgovine 25. rujna, a na dva DVD-a donosi snimku live nastupa kojeg su Depeche Mode održali u Milanu 18. i 19. veljače ove godine. Treći disk donosi samo audio snimku odabranih pjesama s istog koncerta, a među njima su i 'A Pain That I'm Used To', 'Precious' i 'Suffer Well', prvi puta u live izdanju. Studijski album 'Playing the Angel' Depeche Mode su objavili krajem prošle godine. Njihova svjetska turneja upravo je završila, a posljednji koncert, zakazan u Tel Avivu u Izraelu, otkazan je zbog ratne opasnosti.

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RUDEBOX PUN GOSTIJU I OBRADA


Image Hosted by ImageShack.usRobbie Williams je objavio detalje o novom albumu, na kojem je ugostio svoje glazbene heroje, a tu je i nekoliko obrada njihovih pjesama. Kako je i najavljeno, album 'Rudebox', novi album Robbie Williamsa nakon samo godinu dana, bit će glazbeno orijentiran na dance i elektro glazbu, a za to su zaslužni gosti i producenti Pet Shop Boysi, William Orbit, Mark Ronson i Joey Negro. Službeno je potvrđeno da će album nositi upravo naziv 'Rudebox' po istoimenom prvom singlu, a ne kako se predpostavljalo '1974' (godina rođenja RW). Na albumu je čak pet obrada, među kojima se istiću obrada Pet Shop Boysa 'We're The Pet Shop Boys', obrada pjesme 'Louise' od grupe Human League te obrada grupe Mano Negra i pjesme 'King Of The Bongo'. Nakon singla 'Rudebox', poznato je i ime drugog singla, a radi se o pjesmi 'Lovelight' za koju je ovih dana snimljen i videospot u Beču, odakle vam je Otvoreni radio prošle subote direktno prenosio njegov koncert. Robbie Williams je trenutno na 'Close Encounters' svjetskoj turneji koja u rujnu dolazi u Veliku Britaniju, a završava krajem godine u Australiji. Album 'Rudebox' pomaknut je za 23. listopada, a istoimeni singl službeno izlazi 4. rujna. Tracklisting: 'Rudebox', 'Viva Life On Mars', 'Lovelight' (Lewis Taylor cover), 'King Of The Bongo' (Manu Chao cover), 'She's Madonna', 'Keep On', 'Good Doctor', 'The Actor', 'Never Touch That Switch', 'Louise' (Human League cover), 'We're The Pet Shop Boys' (My Robot Friend cover), 'Burslem Normals', 'Kiss Me' (Stephen 'Tin Tin' Duffy - cover), 'The 80s', 'The 90s', 'Summertime', 'Dickhead'.

- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SINGLES KOLEKCIJA JAMIROQUAIA

Image Hosted by ImageShack.usJamiroquai objavljuju 'Singles' kolekciju. Album koji nosi naziv 'High Times: Singles 1992-2006' bit će objavljen 13. studenog, a kako mu i samo ime kaže, sakupit će na jednom mjestu sve hit singlove ove popularne britanske funky grupe predvođene karizmatičnim Jay Kayem. Osim singlova sa svih šest studijskih albuma koje su Jamiroquai objavili u svojoj 14 godina dugoj karijeri, na ovoj će se kolekciji naći i dvije nove pjesme, od kojih će jedna biti odabrana za prvi najavni singl. Njezino ime još nije poznato, no zna se da će kolekcija uključivati klasik hitove kao što su 'Cosmic Girl', 'Virtual Insanity', 'Alright' i drugi. Jamiroquai su posljednji studijski album pod nazivom 'Dynamite' objavili prošle godine.

- 19:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Želimo Spice Girls!

Image Hosted by ImageShack.usSpice Girls su bend čiji se povratak najviše priželjkuje. Prema anketi provedenoj u Velikoj Britaniji, najviše ispitanika je na pitanje 'Koji biste bend najviše željeli da se vrati na scenu?' odgovorilo upravo – Spice Girs. Ovaj najpopularniji i najuspješniji britanski girl-band u povijesti, prestao je djelovati 2000. godine, a za njihov povratak 'navija' 17% ispitanika u anketi web portala Yahoo. Povratak Spice Girls priželjkuje se čak više od povratka legendarnih rockera kao što su The Jam ili The Stone Roses, a drugo i treće mjesto zauzeli su Led Zeppelin i The Police. Želje fanova mogle bi se i ostvariti jer Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Chisholm i Melanie Brown uistinu već neko vrijeme najavljuju povratak na scenu, ali još uvijek nije ništa službeno potvrđeno.


Kao da nam fali loše glazbe? Pa imamo Pussycat Dolls!

- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.08.2006.

Vijesti

Image Hosted by ImageShack.us„Ako vam se sviđa Beyoncinin „Ring The Alarm“ , niste još ništa čuli“, kaže producent pjesme – Swizz Beatz. „To je još jedan od mnogih darova koje sam joj dao za B'Day. Većinu singlova s njenog albuma imam kao smaostalan producent. Samo pričekajte dok ne čujete ostale tri stvari.Nikada nisam čuo pjevačicu da pjeva ovako pjesme. Takvo što još nije učinjeno u RNB-ju!
Komentar: Da, moš mislit! Čini se da je 2006. revolucionarna godina u gazbi! Justin nam mijenja Pop, a sada Beyonce mijenja RNB! Čast mi je što živim u ovoj godini, što sudjelujem u takvih radikalnim promjenama u glazbi!


Swizz obećava još nešto slično s albumom Britney Spears.Trenutno radi na albumu s autorom pjesama Seanom Garrettom.“ Album ima puno ritma, teških „drumova“... To je nešto što će vas natjerati na ples kada čujete.Uistinu se vraća!“, kaže Swizz koji radi i na albumu Jennifer Lopez. „Za sada je odličan.Zajedno stavljamo neke odlične stavri,a ne što svi očekuju. Zamislite nešto kao Jamiroquai, pomalo Sade.“

Komentar: Zar će Britney, koja će roditi za mjesec dana, tako brzo „prašiti“ scenom? Ili joj, kako kažu, treba love koju je potrošila na gradnju karijere muža-kretena? Sumnajm d aće iša od ovga biti wau; ne možeš istodobno raditi na nekoliko albuma. Kladim se da će biti slični...

Beck je odlučio da će "Cell Phone's Dead" biti prvi singl s novog albuma „The Information“, koji izalzi 3.10. Redatelj spota je Michael Gondory.

Image Hosted by ImageShack.usTom Hamilton, basist Aerosmitha, neće nastupati zajedno s bandom kada započu turneju „Route of Evil Tour“ u New Jerseyu. Hamilton, koji je upravo završio sedam tjedana dug oporavak od operacije grla, bit će s obitelji dok s esredinom listopada ne pridruži bendu. Do tada njegovo mjesto će zauzesti David Hull.


Deset finalista Američkog idola su izdali album koji ne prolazi najbolje, nema ga među top 10! (Joj, koja tregedija! Čak ni Amerikanci ne puše ovo...)


Image Hosted by ImageShack.usOsoba koja je tvrdila da je sin producenta „Babyface i tako pokušavao izvući milijune od njega, proglašen je krivim na sudu. John T. Clark će provesti tri mjeseca i još dodatnih šest mjeseci probno (skužite sami) nakon što je prijetio d aće otići na "The Oprah Winfrey Show" i objaviti da je sin Babyfacea ako mu se ne plati 20 milijuna dolara.


Ponosni otac Mathew Knowels kaže da je dosta! Ljudi bi trebali prestati gnjaviti mu kćer. Glasine kažu da je izlazak Beyoncininog „B'Day“ odgođen zbog toga što je – loš! Njen agent je rekao:“Očito je da neki žele stvoriti totalni kaos oko novog Beyoncininog albuma. Prvo, pojavila se peticija protiv singla „Deja Vu“, onda da postoji sukob između Beyonce i Rihanne, pobuna protiv „Ring The Alarm“... Njen papići kaže da je zadovoljan uspjehom „Deja Vu“.Također je rekao da ti tračevi nisu utjecali na Beyonce.


The Black Eyed Pease će nakratko nastupati bez svojih kolegica na turneji – Pussycat Dolls. Nicole Scherzinger je dijagnosticirana infekciaj uha zbog koje ne smije putovati i pjevati. Danity Kane će ih zamijeniti.


Image Hosted by ImageShack.usU Springfiled će doći još slavnih bendova. Ovaj put su to Matallica i The white Stripes! Meatllica će gostovati u premijeri sezone Simpsonovih, dok će Meg i Jack White se družiti s Bartom.

Umoriso sam se od ovih prijevoda! Ispričavam se na mogućim pogreškama u tekstu.

- 21:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Are Stars Blind?


Image Hosted by ImageShack.usParis je rekla da nema baš puno prijatelja, evo razloga zašto...
Njene školske kolege, kako kaže Paris, nisu mogle odoljeti prodavanju tračeva o njoj žutim stranicama, ali nakon posljednjeg njenog komentara o tome što je potrebno da joj budeš prijatelj, čini se da postoji drugi razlog...
Paris je rekla Teen Hollywoodu:“ Izabrat ću dvije suknje, jednu koja je grozna i jednu koja je lijepa. Onda ću pitat prijatelje što misle o tome. Ako im se ne svidi prva, izbacim ih is svog života.“
Kao da je to razlog zašto nosi tako jeftinu opdjeću.... Koja glupost...

- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Billboard News


Image Hosted by ImageShack.us u ljubavi joj ne ide, ali u poslu je pravi maher!

I ovaj tjedan, treći po redu, na vrhu Billboard Hot 100 nalazi se Fergie. Najveći pomak prema vrhu je ostavrila Ciara s Chamillionaireom "Get Up", singl koji je ujedno i prošlotjedni najprodavaniji singl.
Ovaj tjedan na top 50 imamo čak 2 nova ulaza, što je rijetkost. Njaveći ulaz je na 17. mjestu (Danity Kane "Show Stopper"), a drugi novi ulaz je na 25. mjestu ( Evanescence "Call Me When You're Sober").
Prvih 10 BillboardHot100 možete vidjeti na lijevoj starni u 1. boxu.

Christina aguilera predvodi čak pet novih ulaza na top 5 albuma. Back To Basics je ovaj tjedan najprodavaniji album u SAD-u.
Najemitiraniji singl je i ovog tjedna "Me and You" (Cassie). Najprodavaniji singl je "Deja Vu". No, usprkso dobroj prodavanosti, Deja Vu brzo klizi s Billboard Hot 100.

- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Shakira, OK Go izvode na VMA ; 50 Cent, Axl, Kanye Join prezenteri

Kolumbijska pjevačica i Ch. rokeri su dodani na listu izvođača koji će nastupiti na ovogosišnjoj dodjeli MTV nagrada. Tako su se pridružili brojnoj listi izvođača, koja uključuje: Beyoncé, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Panic! at the Disco, T.I., the Killers, Ludacris with Pharrell, the All-American Rejects i the Raconteurs.
Ovo je Shakirin treći VMA nastup i prvi za OK Go.
U četvrtak (24.08.) objavljeni su još neki prezenteri nagrada: 50 Cent, Axl Rose, Kanye West, Diddy, Snoop Dogg, Lindsay Lohan, Paris Hilton, LL Cool J i Pussycat Dolls. Borat i Sarah Silverman will also će biti posebni gosti.
Tako su se i oni pridružili prezenterima kao što su: Jessica Simpson, Nick Lachey, Jennifer Lopez, Chris Brown, Ne-Yo, Missy Elliott, Fall Out Boy, Rihanna, Busta Rhymes, Lil Jon, Amy Lee (Evanescence) , Jared Leto (30 Seconds to Mars), postava "Jackass: Number Two" i profesionalni snowboarder iskateboarder Shaun White.

Jack Black je domaćin dodjele, koja će se prenositi uživo iz Radio City Music hall u New Yorku ovaj četvrtak.

Mi ćemo moći pratiti događaj u 02:00 u petak(1.9.) na njemačkom MTV-ju (blago vam se, meni se satelitska pokvarila!!malo je šta neću odgledat Emmyje!). A nekih desetak građana Hrvatske taj će događaj moći pratiti preko MTV Adria.



- 18:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Kritika: BDAY je katastrofa!

BDAY, kako je ime novog albuma pjevačice Beyonce, trebao bi se u dućanima pojaviti 5. rujna, no pop diva još uvijek nema hit pjesmu, a njezin otac želi odgoditi njegovo izdavanje.

Čini se kako karijera Beyonce u posljednjih nekoliko mjeseci ide nizbrdo, budući da je objavila dva prosječna singla Déjŕ vu i Ring the Alarm, a njezini su obožavatelji žestoko kritizirali njezin posljednji spot. Uz to, prve kritike novog albuma BDay su katastrofalne.

Kako je javio Media Take Out, njezin otac Matthew Knowles je odlučio spriječiti pad njezine popularnosti, te želi odgoditi izlazak kćerkinog albuma. Izvor iz izdavačke kuće Sony je potvrdio kako je Matthew odgodio i njezin put u London gdje je trebala promovirati album.

Beyonce je u novom spotu Ring The Alarm ponovila scenu Sharon Stone iz Sirovih strasti, te na stolici prekrižila noge. Ipak, Sharon je 1992. godine otišla korak dalje i za razliku od Beyonce bila manje sramežljiva.

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.08.2006.

Udaje se Beyonce

Kako piše magazin Star, reper i pjevačica spremni su potrošiti čak tri milijuna dolara za ceremoniju i party za uzvanike.

Sve će se odigrati na karipskom otoku Anguilli, a gosti će se častiti kavijarom Beluga, jastozima i talijanskim tartufima.

Umjesto donedavno omiljenog šampanjca marke Cristal, koji su reperi odlučili bojkotirati nakon nekih nespretnih izjava vodstva kompanije koja ga proizvodi, točit će se Dom Perignon.

Beyonce je pričala prijateljicama da će to biti vjenčanje svih vjenčanja, otkrio je neimenovani izvor magazinu.

Osjeća se kao da živi u bajci, stoga želi i da joj vjenčanje bude čarobno, dodao je.

Datum ceremonije novinari ipak nisu još uspjeli doznati.

- 19:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.08.2006.

e!Hot50 (21.08.-27.08.)



Image Hosted by ImageShack.us

- 00:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.08.2006.

Baš kada sam pomislio da se Cassie razlikuje od brojnih novih rnb „zvjezdica“, kojih ima na bacanje, ponovno sam se razočarao. Zadnjih dana mediji u Americi joj se izruguju i napadaju je. Sve je počelo kada je prva verzija spota „Me And You“ bila objavljena na YouTube. U tom spotu Cassie dovodi nekog tipa u stan, pleše pred njim i to samo u gaćicama i grudnjaku.
Prošli tjedan je u TRL-u izvodila „Me and You". Izvedba je bila više nego grozna. Glas joj je zvučao strašno loše. Mnogi su zaključili da Cassie nema veze s pjevanjem. Također optužuju Diddyja jer je ju je odabrao samo zbog lijepog lica.
Njen gazda, P Diddy, kaže:„To joj je bila prva izvedba na televiziji. Mogli ste čuti nervozu u njenom glasu. Da budem iskren, nasmijalo me, jer cijenim to što je obična osoba. Mi smo , kao izvođači, ponekad nervozni. S njom sam u razvoju njene karijere, nemam razloga sumnajti u njene glasovne mogućnosti i sposobnosti kao izvođačica. Morate razumjeti da je pod pritiskom, uspjeh joj naglo dolazi, a svatko se s tim različito nosi. Siguran sam da će se naučiti nositi s tim., morat će. Ne tiče me se koliko puta će morat ponavljati izvedbe, ali ja ću biti s njom dok ne uspije.“
Da, moš' mislit! Ženska je lijepa i zgodna, ali čini se da nije za glazbu. Neka se vrati modnim pistama.

- 01:28 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.08.2006.

UK Music Charts

"Hips Don't Lie" su peti tjedan na vrhu UK top ljestvice! Veliki skok, s 19 na 2, ostvario je "Ridin'" Chamillionairea, singl koji je bio broj 1 u SAD-u. najveći ovotjedni skok je "Love Don't Let Me Go (walking Away)" Davida Guetta, na 3. mjestu. "Me and You" je došla s 23. na 6. mjesto. James Morrison je i ovaj tjedan ima album broj 1. Najemitiraniji i singl s najvećim downloadom je i ovaj tjedan "SexyBack" Justina Timebrlakea.

1. Hips Don't Lie - Shakira
2. Ridin' - Chamillionaire ft Krayzie Bone
3. David Guetta Vs The Egg - Love Don't Let Me Go (walking Away)
4. Arctic Monkeys Leave Before The Lights Come On (najviši novi ulaz)
5. Every- Cascada
6. Cassie - Me & U
7. Christina Aguilera - Ain't No Other Man
8. James Morrison - You Give Me Something
9. Rihanna - Unfaithful
10. Micky Modelle V Jessy - Dancing In The Dark

- 23:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Spotovi...

e!HotVideos

1. Deja Vu – Beyonce ft Jay Z




2. Promiscuous – Nelly Furtado ft Timbaland




3. A Public Affair – Jessica Simpson




4. SexyBack – Justin Timberlake




5. Me and You – Cassie



- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.08.2006.

The Voice, The Hits, The Tour...

Najprodavnija ženska izvođačica svih vremena, Mariah Carey, 15.08. je održala koncert u Torontu, Kanada.
Toronto Sun je napisao: "Carey još uvijek ima ONAJ GLAS. Stari hitovi (Hero, Honey) i novi
(Don't Forget About Us, We Belong Together), samo su neki koje je pjevala sa svoje istaknute liste mega hitova na kocertu koji je trajao nešto više od 90 minuta. Na oduševljenje publike, na manjoj pozornici, izvela je "Fantasy" i "Always Be My Baby". Tijekom "Make It Happen", zbor od 32 gospel pjevača ju je pratio."

Toronto "Star" kaže: " Mariah je itekako zadovoljna.Pjevačica je i dalje u pet-oktava formi koja je učinila
The Emancipation of Mimi najprodavnijim albumom 2005. i dobitnicom 3 Grammyja.


- 16:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Billboard charts

Na top pet Billboard Hot 100 nema nikakve promjene u odnosu na prošli tjedan:
1. London Bridge - Fergieeekburninmad
2. Crazy - Gnarls Barkley
3. Promiscuous - Nelly Furtado ft Timbaland (No1 6 tjedana!)
4. Me and You - Cassie
5. Buttons - The Pussycat Dolls ft Snoop Dogg
Kao što sma predvidio, Beyoncenin "Deja Vu" loše prolazi. Naime, već je ispao iz top 10, nalazi s ena 12. mjestu.
Najprodavniji singl je "(When You Gonna) Give It Up To Me " Seana Paula koji se nalazi na 6.mjestu. Panic! At The Disco nastavlja i ovaj tjedan prema vrhu,7. mjesto.Od novih na top 10, ne Yo sa "Sexy Love" je na 9. Najemitiraniji je "SexyBack" Justina Timberlakea koji je na 35. mjestu.
"Me and You"je 4. tjedna najemitiranija pjesma u Americi!thumbup

Ovaj tjedan je Rick Ross novi broj 1 na Billboard Hot 200(albumi) s albumom "Port Of Miami".

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.08.2006.

Rekordi...

„Promiscuous“ za povijest!

„Promiscuous“, aktualni singl Nelly Furtado, uskoro bi trebao postati singl s najvećim brojem downloada u povijesti! „Promiscuous“ je pjesma koja je postala jedna od rijetkih (jedanaesti) pjesama koja se prodala u preko milijun digitalnih primjeraka, što je veliki uspjeh s obzirom da je to postignuto u samo tri mjeseca. Inače, u UK, „Promiscuous“ je veliki hit na radio postajama te je ubrzo došao na „A“ listu Rado 1.

- 00:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Cassie

Cassie “Me and You”

Debitantski singl “Me and You” nove glazbene atrakcije –Cassie, treći tjedan je najemitiranija pjesma u SAD-u. Na Hot R&B/Hip-Hop ljestvici „Me and You“ je došao do broja 1 i time je Cassie postala prva ženska izvođačica na broju 1 te liste nakon gotovo dvije godine.Prošli tjedan „Me and You“ je bila najemitiranija pjesma na MTV-ju.
Kada je pjesma bila objavljena na Cassieinom My Space blogu, postala je onine senzacija koju je u rekordnom roku privukla oko 2 milijuna posjetitelja. Do danas, njenu My Space stranicu je posjetilo oko osam milijuna posjetitelja čime je postala prvi izvođač kojemu je to uspjelo,a sve zahvaljujući fanovima. Njen album, koji je u produkciji Diddyjevog BadBoy, prošli tjedan je pušten u prodaju.

- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.08.2006.

e!Hot50

KRITERIJ:
preko 50% je utjecaj stranih top ljestvica i popularnosti - oko 20% je moj utjecaj; što mi se sviđa, što ne, što mi je in



Image Hosted by ImageShack.us

- 23:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Chart News

Chart News

Nakon nekoliko dana pauze, evo mene opet s novim vijestima. Jučer sam po prvi put nakon nekoliko dana sjeo za kompjuter i otišao na internet. Ovotjedni broj 1 na Billboardu me iznenadio, jer nisam mogao povjerovati da je članica (po nekima bivša) The Black Eyed Pease, Fergie, došla do broja 1 sa mega trashom „London Bridge“ i to samo u 3 tjedna! Zahvaljujući snažnom digitalnom downloadu, i tome što je već dugo broj 1 na iTunes, uspjela je s vrha maknuti ovogodišnji najveći hit „Promiscuous“ koji je pao na 3. mjesto. Pussycat Dolls s „Buttons“ su opet ušle u top 5, dok je Beyonce nakon samo tjedan dana napustila top 5. Panic! At The Disco je nakon 23 tjedna uspio ući u top 10, ponajviše zahvaljujući MTV nominacijama. Sean Paul je isto ušao u top 10. A čini s eda Jessica nema baš nekog uspjeha , jer „A Public Affair“ je već pao na 20. mjesto.

1. London Bridge – Fergie
2. Crazy – Gnarls Barkley
3. Promiscuous – Nelly Furtado ft Timbaland
4. Me and You – Cassie
5. Buttons – The Pussycat Dolls
6. Deja Vu – Beyonce ft Jay Z
7. (When You Gonna) Give It Up To Me – Sean Paul ft Keyshia Cole
8. Ain't No Other Man – Christina Aguilera
9. It's Goin Down – Yung Joc
10. I Write Sins Not Tragedies - Panic! At The Disco

U UK, „Hips Don't Lie“ je i ovaj tjedan broj 1. Cascada, neka verzije naše Karme, je na 2. mjestu. Michael Gray s „Borderline“ je ovotjedni najveći novi ulaz, na 12. mjestu. Najveći pad, s 16. na 19., ostvarila je „pop kraljica“ Madonna

- 23:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.08.2006.

Nelly Furtado dolazi u Hrvatsku?!

Na službenoj stranici Nelly Furtado, na listi brojnih gradova koje planira posjetiti, spominje se i Pula!
Nelly bi trebala održati promociju novog albuma "Loose" s kojeg dolazi popularni hitovi "Maneater" koji je postao njen prvi broj 1 u UK i "Promiscuous" koji je trenutno čak 6. tjedan broj 1 u SAD-u. Koncert bi se trebao održati 21.09.

- 22:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

e!Hot50 kriteriji:
- preko 50% je utjecaj stranih top ljestvica i popularnosti
- oko 20% je moj utjecaj; što mi se sviđa, što ne, što mi je in,...


Image Hosted by ImageShack.us

- 00:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.08.2006.

UK Music

"Hips Don't Lie" je i ovaj tjedan broj 1 u UK! Ponovni povratak na 2. mjesto ostvarila je Rihanna sa "Unfaithful", blagi pad je zabilježila Christina Aguilera sa "Ain't No Other Man" na 3. mjestu. Veliki ovotjedni pad je doživjela Madonna s "Get Together" sa 7. na 16. mjestu, a najveći uspon s 35. na 5. mjesto je ostavrila Paris Hilton sa "Stars Are Blind". "Maneater" je s 10. mjesta već napustio ljestvicu!
Što se tiče albuma, "Undiscovered" Jamesa Morissona je direktno ušao na broj 1.

Što se tiče službene hrvatske top ljestvice, "Get Together" Madonne je već 4. tjedan broj 1! Zanimljivo, "Get Together" strašno loše prolazi na stranim ljestvicama; čak je i u UK došao tek do 7. mjesta i brzo otišao, u Njemačkoj nije ušao ni u top 20, u SAD-u ga nema među top 50, na Svjetskoj top ljestvici ga uopće nema. Zanimljivo, na 2. mjestu kod nas je "An Easier Affair" koji je, kao i "Get Together", veliki neuspjeh u svijetu. Još zanimljivije je to da ovogodišnji najveći hitovi koji su bili broj 1 u većini zemalja , poput: "Hips Don't Lie", "SOS","Crazy"..., nisu došli do broja 1. ili 2. Toliko o našoj modernoj ljetsvici...

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.08.2006.

Billboard vijesti

Billboard Vijesti

Nelly Furtado s najvećim hitom karijere „Promiscuous“ nalazi se šesti tjedan na vrhu Billboard Hot 100! Zasada je „Promiscuous“ najuspješnija pjesma u SAD-u ove godine. Iza nje se nalaze „Check On It“ i „Bad Day“ koji su na vrhu bili po 5 tjedana.
Veliki skok s 32. na 4. mjesto je ostvarila Beyonce s „Deja Vu“, a još veći, s 84. na 5. mjesto, Fergie iz TBEP sa „London Bridge“. Već tri tjedna zaredom među prva tri mjesta nema nikakve promjene; Gnarls Barkley s „Crazy“ je na drugom mjetsu , a Cassie „Me and U“ na trećem.
Najemitiranija pjesma je i ovog tjedna „Me And U“, najveći hit u klubovima i na Pop ljetsvicama je „Promiscuous“.

Preko bare „Hips Don't Lie“ je ponovno broj 1 , kao i u Brazilu i Australiji. „Hips Don't Lie“ je skinula rekord koji je prethodno držala Gwen Stefani s pjesmom „Hollaback Girl“ i tako postala najemitiranija pop pjesma u povijesti Amerike s nešto više od 9000 puta prikazivanja u tjedan dana.Također se smatra jednom od najuspješnijih pjesama svih vremena, ali ipak nije uspjela skinuti rekord Carey Mariah-e čiji je „We Belong Together“ postala najslušanija pjesma u povijest Amerike s oko 230 milijuna slušatelja u tjednu i najuspješnija pjesma desetljeća! Inače, zanimljivo je to da 2. mjesto najslušanijih pjesma u povijesti američkog radija zauzima „Shake it Off“ od Mariah Carey i „Check On It“ od Beyonce.

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Komentari (3)

Nelly Furtado ft Timbaland - Promiscuous
Američki singl koji je najavio novi uspješni album „Loose“ u Europi bi trebao biti izdan krajem kolovoza, dok bi Maneater u Ameriku trebao krajem ove godine. „Promiscuous“ je trenutno najveći hit godine u Americi i najuspješnija pjesma u karijeri Nelly Furtado. O čemu pjesma pjeva dovoljno govori naslov. Ako očekujete nešto neprimjereniji rječnik, varate se. Pjesma je napravljena kao razgovor između „Promiscuous Girl“ i „Promiscuous Boy-a“ (Nelly i Timbaland). Brzog je ritma, kao stvorena za ples, refren se lako pamti. Spot je vrlo dobar; prikazuje Nelly i Timbalnda kako plešu u disco klubu, razgovaraju preko mobitela, sviraju bubnjeve... U Europi očekujem sličan uspjeh kao u Americi.
Ocjena: 4/5


Cassie – Me And U
Dvadestetogodišnja Cassandra Ventura, poznatija kao Cassie, debitantica na R&B sceni, led je na glazbenome putu probila pjesmom Me & You, premda novopečenoj pjevačici sjaj slave nije ništa novo, na njega je naviknuta još iz vremena kada je bila model. Pjesma Me & You, koja je isprva postala poznata na internetu i požela veliko oduševljenje po klubovima, kao spot je nastala u dvije inačice. Niskobudžetni spot prikazuje Cassie s muškarcem kojeg odvodi u svoj stan, a drugi Cassie pred ogledalom. „Me and You“ je veliki hit u SAD-u,a u Europu bi trebao izaći sredinom kolovoza. Mješavina RnB/Hip-Hop će vas zasigurno natjerati na ples!
Ocjena: 4/5

Beyonce ft Jay Z – Deja Vu
Singl koji najvaljuje B Day, novi album Beyonce koji izalzi najesen. Od svih Beyoncinih hitova ovaj je najlošiji. Mnogi fanovi su razljućeni zbog toga što smatraju da je Beyonce trebala dati nešto bolje. Kako bi što bolje promovirala pjesmu i album, Beyonce je „izadala“ nekoliko tračeva kao što je onaj o prekidu dugogodišnje veze s Jay Z-jem. Još veću pozornost i bijes fanova je izazvala spotom za „Deja Vu“. Naime, golišava Beyonce trči po nekoj močvari, pleše 'ko luda, pa se , navodno, valja po Jay Z-ju. Izjavila je da ju je bilo strah trčati/plestai po travi (visine joj do glave) koja je puna zmija i kukaca. Kao i kod prijašnjih pjesma, i ova pjemsa je puna brzog ritma i Beyoncininog pres***vanja. Mogla je i trebala puno bolje. U početku mi je bila grozna, ali što je više slušam - ocjena raste...
Ocjena: 3.5/4


Justin Timberlake – SexyBack
Hura! Vratio se spasitelj pop glazbe, uporniji i iritantniji nego ikada!. Samopouzdanja mu ne fali jer je izjavio da ako on neće promijeniti pop glazbu, tko hoće? E pa ako je slutiti po ovome, Justin je daleko od toga. Justin misli promijeniti pop uporabom novog, elektro(nskog) zvuka. Možda se i pop promijeni budući i da Robbie radi nešto s tim zvukom. „SexyBack“ je nastao u suradnji s Timbalandom ,producentom albuma Nelly Furtado i Justinovog novog remek djela „Future Sex/Love Sounds“. Justin se drži starog pravila “seks prodaje sve“. Iritirajuće je da se u naslovu pjesme, albuma i teksta čuje svako malo „seksi, seksi....“ Nije jasno koja je uopće uloga Juistina u svemu ovome. Drugi mu piše i producira album, radi spotove, promocije, a on čak ne pjeva! Glas mu je promijenjen pod utjkecajem brojnih efekata tako da taj plačljivi glas nećete u početku prpoznati. Onda, šta on radi?! Samo treba biti lijep i raditi gluposti; davati glupaste intervjue i govoriti „ja sam narkoman“! Kako jadan način pridobivanja pozornosti! Bez sumnje, pjesma će biti uspješna budući da Justin ima hordu glupastih tinejdžerica koje se tope na njega. Ali, hoće li kod kritike proći? Komentari su svakakvi; od „Billboardovih“ koji pjemsu nazivaju „katastrofa“ do nekih koji su puno blaži. Sa „SexyBack-om“ je slična stavr kao sa „Ain't No Other Man“; svidi vam se nbakon što ih poslušate nekoliko puta. Očito je da će „SexyBack“ biti veliki hit, posebice na plesnom podiju zbog dobrog ritma i brzine. Tko bi rekao da je SexyBack nastao pod utjescajem Dawida Bowia ili sam krivo čuo? Spot je, naravno, „Sexy“ ; uglavnom, hvata s es nekom žesnkom po hotelu, msilim da su špijuni...
Ali da će promijniti pop ?! U njegovim snovima....
Ocjena: 2.5-3/5

- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

e!Hot50 kriteriji:
- preko 50% je utjecaj stranih top ljestvica i popularnosti
- oko 20% je moj utjecaj; što mi se sviđa, što ne, što mi je in,...

Pomoću tih kriterija nastojim da e!hot50 bude objektivna ljestvica
Issue date: August, 6.

Image Hosted by ImageShack.us



e!Hot50 prije godinu dana...
Issue date: 8.8.2005.


Image Hosted by ImageShack.us

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VMA 2006

VMA 2006
Prije nekoliko dana objavljene su MTV nominacije za ovogodišnje najbolje spotove. Shakira i Peppersi imaju po sedam nominacija, a slijede ih Madonna i nova pop-punk skupina Panic! at The Disco s pet nominacija. Spektakularna dodjela nagrada, uz brojne izvođače, održat će se 31. kolovoza u New Yorku. Ove godine gledatelji MTV-a po prvi put mogu glasati u svakoj od 17 kategorija.

Video of The Year
Ain't No Other Man – Christina Aguilera
Hung Up – Madonna
Hips Don't Lie - Shakira
Dani California – Red Hot Chili Peppers
I Write Sins Not Tragedies - Panic! At The Disco (ovaj spot nisma vidio!)

Najviše zaslužuje: Ain't No Other Man
Moj favorit: Hips Don't Lie
Dobit će: Hung Up


Best Male Video

What You Know – T.I. (nisam vidio)
You're Beautiful –James Blunt
Gold Digger – Kanye West
Touch It – Busta Rhymes
What's Left Of Me – Nick Lachey (nisam vidio)

Najviše zaslužuje: Touch It
Moj favorit: You're Beautiful
Dobit će: Gold Digger

Best Female Video


Because of You – Kelly Clarkson
Hung Up – Madonna
Hips Don't Lie – Shakira
Ain't No Other Man – Christina Aguilera
Promiscuous – Nelly Furtado

Najviše zaslužuje: Ain't No Other Man
Moj favorit: Promiscuous
Dobit će: Hung Up


Best Pop Video

Hung Up – Madonna
Hips Don't Lie – Shakira
Ain't No Other Man – Christina Aguilera
Promiscuous – Nelly Furtado
Stupid Girls – Pink

Najviše zaslužuje: Stupid Girls
Moj favorit: Promiscuous
Dobit će: Hung Up

Best Rap Video

Window Shopper - 50 Cent
Touch It - Busta Rhymes
Ridin' - Chamillionaire (nisam vidio)
What You Know? - T.I. (nisam vidio)
It's Goin' Down - Yung Joc (nisam vidio)

Best RnB Video

Check On It - Beyoncé
Yo (Excuse Me Miss) - Chris Brown
Unpredictable - Jamie Foxx
Shake It Off - Mariah Carey
Be Without You – Mary J Blige

Najviše zaslužuje: hm?
Moj favorit: Shake It Off
Dobit će: hm? Check On It?

Best Hip-Hop Video

My Humps -Black Eyed Peas
Testify - Common
Rompe - Daddy Yankee
Gold Digger -Kanye West
Stay Fly – Three 6 Mafia

Dobit će: Gold Digger

Best Rock Video

The Kill - 30 Seconds To Mars
Miss Murder - AFI
Wake Me Up When September Ends - Green Day
I Write Sins Not Tragedies - Panic! At The Disco
Dani California - Red Hot Chili Peppers

Dobit će: Dani California

Best Dance Video

Hung Up -Madonna
Promiscuous - Nelly Furtado
Buttons - Pussycat Dolls
Temperature - Sean Paul
Hips Don't Lie -Shakira

Najviše zaslužuje: Hips Don't Lie/Hung Up
Moj favorit: Promiscuous/Hips Don't Lie/Hung Up
Dobit će: Hung Up/Hips Don't Lie

Best New Artist

The Adventure - Angels And Airwaves
Bat Country - Avenged Sevenfold
Run It - Featuring Juelz Santana - Chris Brown (R&B)
You're Beautiful - James Blunt
I Write Sins Not Tragedies - Panic! At The Disco
SOS - Rihanna

- 21:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #