e!hot50

ponedjeljak, 17.07.2006.

e!hot 50 za: 17.07.-23.07.2006.


Image Hosted by ImageShack.us

- 23:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Komentari (2)

Busta Rhymes ft Kelis – I LOVE MY B****(CHICK)
2. singl s novog bustinog albuma koji je ujedno do sada i njegov najuspješniji. Suradnja s Kelis je urodila plodom jer se „I Love My Chick“ dosta dobro nalazi na top ljestvicama. Riječ je o laganijoj hip-hop pjesmi koja se lako pamti i poprilično je zarazna. Kao u svakoj hip hop pjesmi, ni ovdje ne fali pokoja prostota (bi***). Tekst je jednostavan (bezvezan), no to nije uopće bitno u ovom slučaju jer je stvar plesna.
Ocjena: 3.5/5


Sergio Mendes ft Black Eyed Pease – MAS QUE NADA

Još jedna od brojnih verzija popularnog hita „Mas Que Nada“, ovaj put u izvedbi debitanta(?!) Segija Mendesa. Lukav tip, iskoristio je mega popularne TBEP da mu pomognu kako bi ova stvar postala popularna, a u tome je i uspio jer se „MQN“ nalazi dosta visoko na top listama. Ništa posebno, kao i prethodne verzije, možda malo lošija.
Ocjena: 3/5

Pussycat Dolls – BUTTONS
Novi singl megapopularnih droljetina – Lutkica-pičkica. Kao i prethodne pisme (Beep) i ova stavr je, blago rečeno, koma, teška koma. Pikice znaju da seks sve prodaje tako da je to glavni (i jedini) razlog zašto ovaj trash dosta dobro prolazi na ljestvicama (vjerovali ili ne!)!! Ako ste obožavatelj turbo folka, ova stvar bi vam se tekako mogla svidjeti jer je u nekom „turskom“ điru. Tekst je (pogodite) krajnje vulgaran, spot je bezvezan, jadni rep napušenog snoop dogga... Suradnja Pussycat i Dogg (mačkice i psa) je za ....
Ocjena: 1/5 (Britanci su čak dali 1.5!)

- 22:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.07.2006.

e!hot50 za 10.07.-16.07.2006.

Image Hosted by ImageShack.us

- 20:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 12.07.2006.

Obavijest...

Uskoro objavljujem prednominacije za e!hot 50 awards! I vi će te moći glasoavti, ako ovaj blog itko bude čitao...rolleyes

- 15:43 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Tko je #1 u svijetu....

SAD: Nelly Furtado ft Timbaland - Promiscuous
Meni super pisma, jedna od najboljih ove godine! Pisma je totalno seksi, veoma plesna, zarazna! Spot je isto super! Jedava čekam da dođe na moju ljetsvicu....
Hrvatska : Madonna - Get Together
Napisao sam već komenatre...
UK Lily Allen- Smile
napsao sam komentare dolje
Njemačka:Sportfreunde Stiller : '54,'74,'90,2006
navijačka pjesma za SP 06. Pravaci su bili '54,'74,'90, a nadali su se i '06.
Kanada: Nelly Furtado ft Timbaland - Promiscuous
Brazil: Daniel -Quem Diria, Hein!?
Australija- Hips Don't Lie

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.07.2006.

e!hot50 za 10.07.-16.07.2006. (samo 4KB)

*Ukoliko niste skidali preko rapidshare, evo pomoći: kada vam se otvori stranica, na dnu odaberite free, zatim će te možda morat čekat 20sekundi, nakon toga odaberite jedna od ponuđenih downloada. to je to.

Što trebate znati
Molim Vas da proučite legendu, objašnjenja su na početku.
Ljestvica se temlji na uspjehu na stranim ljetsvicama, mom ukusu i mojoj procjeni.
Smatram da je ova ljestvica objektivna, a u to će te se i sami uvjeriti.

Evo još nešto:
Njauspješnije pjesme na e!hot50:
1. We Belong Together by Mariah Carey (#1 11 wks)
2. My Boo by Usher and Alicia Keys (#1 10 wks)
3. Let Me Love You by Mario (#1 7 wks)
4. Yeah! by Usher (#1 7 wks)

Njaviše brojeva 1 za muškog izvođača: Usher ( 4 #1: Yeah, Burn, Confessins pt 2, My Boo)

- 22:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Komentari na neke pjesme koje se nalaze na e!hot50

Shakira ft Wyclef Jean – HIPS DON'T LIE (#1)
Najveći hit Shakirine karijere je doslovno poharao top ljestvice (osim „ugledne“ hrvatske ARC gdje je došao tek do broaj 3). Trenutno se nalazi na e!hot50 year end charts na 2. mjestu zajedno s „Crazy“ Gnarlsa Barkleya. U početku me pisma strašno nervirala, posebice zbog ne baš pametna teksta, naslova (Bokovi ne lažu?!) i jeftine rap izvedbe Wyclefa Jeana. Nakon što sam je čuo jedno 100 puta pisma mi je jednostavno ušla u uši. Riječ je o pravom ljetnom hitu koji će i one najukočenije natjerati na ples.
Ocjena: 4/5

Nelly Furtado – Maneater (#1)
Jedna od mojih najdražih izvođačica se napokon vratila u novom, drugačijem, seksi izdanju. Maneater je njen prvi #1 u UK i na e!hot50. Ni ovdje nije riječ o nekom pametnom tekstu, ali to u ovom slučaju to nije bitno jer je pjesma plesna i dosta sexy. Spot je za 5, pretpostavljam da ste gavidili pa da ne moram ga opisivati.
Ocjena: 4/5

Lily Allen – SMILE (#3)
Ovaj tjedan mi je najdraža pjesma na e!hot 50. Pjesma je laganijeg ritma, izvrsna melodija, ritam + super glas Lily, koji podsjeća na glas Dido i Sandi Thom, su dobitna kombinacije ove „break-up“ pjesme. Lily je novo ime na glazbenoj sceni, a ovaj njen 1. singl je trenutno #1 u UK. Ako imalo pratite modernu (znači: no thompson, no škoro, no seve) glazbu ili želite biti cool, ovu pjemsu MORATE imati.
Ocjena: 4.5/5

Paris Hilton - Stars Are Blind (#4)
Razmažena đetseter'ca stavrno ne zna šta će od obijesti. Očekivao sam totalnu katastrofu, vulgaran tekst koji jedino je na razini Pussycat Dolls, ALI sam se iznenadio! U cilom tekstu niti jedne jedine vulgarne riječi (što se ne može reći za spot u kojem se na plaži valja po nekom tipu, podsjeća na njen privatni video uradak). Paris očito nije Bob Dylan ili Morissey kad je riječ o najboljim tekstopiscima, ali tekst je, blago rečeno, kretenski. Zvuk na početku pisme me podsjeća na zvuk uvodne špice Teletubbiesa. Riječ je o „pop“ pjesmi laganog, plesnog ritma. Što se tiče njenog glasa (ako mene pitate, to i nije njen glas!), jadan je i jeftin (moja mater tako piva). Iako uz „Beep“ Pussycat Dolls i „My Humps“ TBEP-a spada među najsmeće godine, Paris nas je ugodno iznenadila i servirala nam pravi ljetni hitić. Što se tiče ocjene, diže je to što je hit , pa joj dajem...
Ocjena: 2.5/5
Bravo, Paris!


Rihanna – UNFAITHFUL (#5)

2. singl s novog, drugog albuma „ A Girl Like Me“ barbadorske ljepotice Rihanne. Nkaon megahita „SOS(Rescue Me) koji je zavladao top ljestvicama diljem svijeta, uključujući i e!hot50 (naravno, na uglednoj hrv. ARC ljestvici singl nije bio baš neki hit), Rihanna je izdala novu pjesmu – „Unfaithful“. U ovoj pjemsi lganbog ritma, Rihanna pjeva o tome kako je (bila) nevjerna svom dečku. Problem je u njenom ne baš tako ugodnom glasu koji pomalo „bode“. Nažalost, njen glas dolazi do izražaja u pjesmi. Pomalo je dosadnjikava, ritam ili melodija (uups!) su dobri. Solidna stvar.
Ocjena: 3.5/5


Christina Aguilera – AIN'T NO OTHER MAN (#6)
Jedana od mojih nadražih izvođačica se vratila u skroz novom izdanju. Aguilera više nije pop već jazz izvođačica. Kada sam prvi put poslušao pjesmu moj dojam je bio: d o s a d n o! Za razliku od dosdanih jazz pjesama, ova je drugačija. Možda pomalo teško povjerovat, ali ima dosta ritma i veoma je plesna. Pogledao sam neke djelove spota, ono što se dalo vidjeti budući da mi MTV ispada svako malo, i spot mi se jako svidio. Budući da je na ekranu bilo puno točkica, ne mogu reći sa sigurnošću o čemu se radi, ali mislim da Aguilera nastupa u nekom baru. Ovu stvar morate više puta poslušati da bi vam „ušla u uho“. Te njene stalne proimjene imidža od kuje do svetice me nerviraju i to s eodrazilo na glazbu. Mislim da oj pop bolje pristaje! Preporučujem!
Ocjena: 4/5 (hm?)


Madonna – GET TOGETHER (#7)

Isfrustirana bakica se ponovno vratila! U ovoj pismi ništa nova; kao i sve njene pjesme i ovo je neki plesni hitić. Budući da bakica ne zna napisati i otpjevati neku laganiju pjesmu nešto pametnijeg teksta, nije ni čudo šta po bog zna koji put izdaje ovakvu pismu siromašnu riječima i kvalitetnog glasa. Ženo božja, može li nešto novog za promjenu?!! Dakle, plesna pisma , pomalo dosadna, ali plesna, plesna , i da – plesna! To je sve što imam reć na ovu novu(staru) stvar
Ocjena: 3/5

Zanimljivo, pisma bi uskoro trebala biti izdana i naći se na ljestvicama, ali naša hrv.- ljetsvica ARC je toliko ispred svog vremena da je „Get Together“ već #1! Naše seljačine misle da ako je to Madonna, da mora biti #1. Dakle, Madonna, Robbie, George Michael... to su izvođači koji su na samom vrhu ARC-a! Naravno, SOS, Crazy, Hip's Don't Lie, Maneater, We Belong Together .... nisu došli do #1, iako su bili broj 1 na većini top ljetsvica pa čak i na Global Chart ljestvici (svjetska top ljestvica koja nastaje od svjetskih top ljestvica). Ispred njih su bili, tko drugi nego izvođači koji u većini svjetskih top ljestvica nisu uopće došli do top 10! ARC=smeće!

Tiziano Ferro – STOP(Dimentica) (#8)
Jedan od rijetkih izvođača koji nije amerikanac ni britanac nego talijan! Ova pjesma neodoljivo podsjećča na pjesmu Kelly Osbourne „One Word“. Stop je pomalo mračna pjesma, brzog ritma. Solidno.
Ocjena: 3.5/5

Sandi Thom- I WISH I WAS A PUNK ROCKER (/with flowers in my hair)
Sandi Thom – novo ime na glazbenoj sceni. Ženska ima dobar glas koji posjeća na Dido ili Lily Allen. Dosta je kartka, niti 2:30 minuta, čuje se malo instrumenata i melodije. Tekst mi se sviđa, govori o: '69 (Woodstock), pokretu hippija koji su u kosi nosili cvijeće(odatle onaj dio – with flowers in my hair), kada je radio bio kralj, kada nije bilo kompjutera, kada je glazba uistinu vrijedna bila... Ne čudi me što je tekst ovako dobar budući da su joj uzori Bob Dylan i Carol King.
Ocjena: 4.5/5


Keane – IS IT ANY WONDER (#4)
Napokon! Dugo smo čekali! Dosta brza pisma u odnosu na one kakve smo navikli od njih, glas fontmana je pomalo histeričan u nekim djelovima. Dobra stvar.
Ocjena: 4/5

P!nk – Who Knew (#6)
Nakon otkačenih glupih djevojaka, Pink je izdala novu, mnogo ozbiljniju, zreliju i tužniju pjemsu od prethodne.
Ocjena: 4/5



USKORO OČEKUJTE JOŠ KOMENTARA, TRENUTNO SAM SE UMORIO OD IZRADE!

- 22:04 - Komentari (3) - Isprintaj - #

I ona je lipa...?!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Je li vam "prelijepa" kućanica i dalje tako lijepa?
Da, to je prava ona, bez šminke.
Mama, ti si lipša od nje!

- 22:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

BOK!

Pozdrav!
Nakon što sam zatvorio svoj blog hitmusic, otvorio sam ovaj - E!hot50. na ime sam se oslučio zbog toga što se moja tjedna top ljestvica singlova tako zove. Dakle, u ovom blogu ću pisati uglavnom o glazbi koja se sad sluša i koja se nalazi na mojoj ljestvici. Naravno, nećemo smao o tome. Veliki sam fan TV-a, najviše serija, tako da će biti i o tome, ali i o drugim aktualnim temama

Pozdravljavam:
Blandine
wannabesmbd (ili onaj novi, neka čokolada)
snoopach
i gospođicu izgubljenu koja se već tjednima nikome nije javila...


- 21:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #